No start

Tiny
JIM5208
  • MEMBER
  • 1997 FORD MUSTANG
  • 4.6L
  • V8
  • 2WD
  • MANUAL
  • 189,000 MILES
When you turn the key to on position, it should run self test than stop than you vehicle will start. When I turn the key to on, fuel pump keeps running, fan also runs and injectors keep pulsating. Will crank. Relay in BCM keeps clicking, I have tried another BCM from a running car still nothing. Have to keep spark plugs out so not to hydro lock engine. Any ideas what I should do next.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, July 10th, 2017 AT 4:47 PM

7 Replies

Tiny
MHPAUTOS
  • EXPERT
Have you run a diagnostic scan? If not do this and post what codes you have. Start here.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, July 11th, 2017 AT 5:19 AM
Tiny
JIM5208
  • MEMBER
Tried but was not able to connect to PCM. When I got in from work the car started ran very rough for five minutes or so. It stopped and started doing the same thing. Will not start back up. I am look towards the PCM.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, July 11th, 2017 AT 5:25 PM
Tiny
JIM5208
  • MEMBER
When I was able to connect to PCM ran koeo, only codes were O2 sensors and fuel pump. Fuel pump was because I had fuse for it pulled because it fills cylinders with gas.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, July 11th, 2017 AT 7:08 PM
Tiny
KEN
  • ADMIN
Hello,

It sounds like one of your injectors is shorted causing the injector driver in the ECM to malfunction. Try unplugging all of the injectors and then plug them in one at a time to see what happens.

Here is a test to help as well.

https://www.2carpros.com/articles/how-to-test-a-fuel-injector

Please let us know what happens.

Cheers, Ken
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, July 12th, 2017 AT 11:07 AM
Tiny
JIM5208
  • MEMBER
Thursday evening, it started ran fine drove it for a couple hrs no problems. Got back to the house started to shut it off, it shut down started doing the same thing. I've unplugged all injectors, pulled fuse for fuel pump, plugged them back in one at a time. Got to 5, 6 and 7 when I plugged them in all injectors started pulsating. I can unplug them the rest stops, still have relay in BCM clicking with all unplugged.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 14th, 2017 AT 2:26 PM
Tiny
JIM5208
  • MEMBER
I'm looking for a 302 or 289 to put in this car if I can't find the problem. Go back to old school that's what I'm the best with. If I do find the problem I will post it to let you all know.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 14th, 2017 AT 2:29 PM
Tiny
KEN
  • ADMIN
Good to hear, please use 2CarPros anytime we are here to help.

Cheers, Ken
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 17th, 2017 AT 9:36 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides