2001 Mitsubishi Eclipse What ever I do it just wont blow co

Tiny
AUTOMAN1
  • MEMBER
  • 2001 MITSUBISHI ECLIPSE
  • 4 CYL
  • 2WD
  • MANUAL
  • 90,000 MILES
Hi! My name is Matt! I have been working on automobiles for over 10 years and this is the first time in a long time that I have had a problem repairing an A/C Concern. My problem is that right now im stuck at the point were im not understanding why this car wont blow cold.

Heres what I origninally found:

Compressor Failed
Condensor Plugged

Replaced Compressor & Condensor & refilled to the exact amount of refrigerant and still blows hot. My operating PSI on the compressor is 30PSI on the Low side and about 150psi on the high side. Now I know operating pressures are 45PSI low side etc but I dont even get one bit of cool air. My compressor kicks on and still nothing my cooling fans are operating normal my vehicle temperature is also normal. My only last concern was the expansion valve but im worried that this may not fix it either. My fear is maybe theres something I dont know about this A/C system. Can someone help me out?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, July 15th, 2010 AT 7:57 AM

1 Reply

Tiny
MONSTIRZ
  • MEMBER
It could be the expansion valve but right behind the center console is the automatic compressor control too. It is on the heater a/c box left side of the glove box. Remove glovebox to get to it. Is the a/c cycling correctly with the clutch? This would be a problem with the compressor coming on or off correctly. The expansion valve would be flow of freon and oil.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, August 29th, 2010 AT 12:56 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides