No power to heating/AC/entire climate control buttons

Tiny
L.A.
  • MEMBER
  • 2010 HONDA CIVIC
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 290,000 MILES
I believe that the power has disconnected from my heating/AC/entire climate control buttons. They don't light up and I can't press any of them. Nothing works and it will not blow any air or defrost. It seems like there is no power going to that entire portion. Is there somewhere I can check to see if something disconnected?

I hit a bump one day and everything came back on for a few minutes. Hit another bump and it all shut of again.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, February 3rd, 2020 AT 8:55 AM

1 Reply

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Hi,

First, check the No. 36 (10 A) fuse in the under-dash fuse/relay box. See pic 1 below for location.

Next, the HVAC control unit 24P connector is located on the rear of the control unit in the dash. Check to make sure it isn't loose. See Pic 2.

______________________

Here are a few links you may find helpful:

https://www.2carpros.com/articles/how-a-car-fuse-works

https://www.2carpros.com/articles/how-to-check-a-car-fuse

https://www.2carpros.com/articles/how-to-use-a-test-light-circuit-tester

https://www.2carpros.com/articles/how-to-use-a-voltmeter

https://www.2carpros.com/articles/how-to-check-wiring

_____________________

Let me know what you find of if you have other questions. If the fuse is good, there is power to it, and the connector is tight, we need to start checking for power to the control unit. I will help you with that if needed.

Take care,
Joe
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, February 3rd, 2020 AT 7:39 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links