Will not start, codes U0100, P2101, P0113

Tiny
CARRIE MAE
  • MEMBER
  • 2010 MAZDA 3
  • 2.0L
  • 4 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 151,000 MILES
I bought vehicle and noticed major suspension problems. I put almost a whole new front end on it to finally figure out it was a bad transmission mount. I changed it and the car ran beautifully for about 2 days. While driving I noticed my engine light flashing. Stopped and turned car off for about an hour and it went away. The next day while driving engine starts to decrease In RPMs and sounds awful. Wouldn't go over 40 MPH. Replaced the battery, starter, MAF sensor, Absolute pressure sensor, checked and replaced all fuses, replaced burnt battery terminal fuse. Cranks, clicks a lot. Wont start. Codes U0100, P2101, P0113, and cylinders 2 and 4 are misfiring. I have checked all grounds, relays, and made sure all connections are correctly in place. What else could be wrong with it?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, April 20th, 2021 AT 12:58 AM

2 Replies

Tiny
CARRIE MAE
  • MEMBER
Anyone have any ideas? Kind of need my car.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, April 21st, 2021 AT 11:06 AM
Tiny
KASEKENNY1
  • EXPERT
If the engine is not starting then we need to start with the P2101.

https://youtu.be/dCjmRL3p4Cs

This main relay is going to directly cause a no start so basically the PCM is not seeing proper voltage and it takes the voltage away.

Does this happen all the time? If not, then we need to start with this and go from there.

Sounds like the misfiring is a different issue so let's start with the testing below and go from there.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, April 21st, 2021 AT 4:13 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links