Hard start, idle poorly

Tiny
ASTRATTON27
  • MEMBER
  • 1991 CHEVROLET CAMARO
  • 80,000 MILES
Camaro with 305 engine.
have to push gas pedal to get to start. Have to do this a couple of times. Parts replaced:
plugs, wires, cap and rotor, map, iac, tps, temp sensor, egr, injectors, fuel pump, fuel filter, pressure reg, intake gasket. Any ideas?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, May 29th, 2013 AT 8:51 AM

12 Replies

Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Check fuel pressure first should be41-47 psi and hold for at least 5 minutes then scan for codes and quit replacing parts to fix it it just costs you money, more thatn you would to have it diagnosed correctly
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 29th, 2013 AT 9:03 AM
Tiny
ASTRATTON27
  • MEMBER
I will check the fuel pressure. I wasn't replacing the parts to fix the problem It's a project car that I'm fixing up and I wanted all new parts. If the full pressure is in spec. Any other suggestions?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 29th, 2013 AT 9:20 AM
Tiny
ASTRATTON27
  • MEMBER
Forgot to mention that it's a tbi motor
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 29th, 2013 AT 9:27 AM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
If it's tbi fuelpressure is 9-11 psi
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 29th, 2013 AT 9:47 AM
Tiny
ASTRATTON27
  • MEMBER
Ok.I put a gauge on the fuel line and got 32-40 psi when the pump primes.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 29th, 2013 AT 9:55 AM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Send me the vin code it shouldn't be that high and I think you are confused as to what injection system is that you have. If it's 32-40 for port fuel it'snot enough it shold be 41-47. Port fuel wil have like 4pipes perside
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 29th, 2013 AT 11:23 AM
Tiny
ASTRATTON27
  • MEMBER
It's tbi. I know what port fuel injection is. I wish I had mpi injection. I ordered the fuel pump off of ebay and i'm thinking now that they sent me the wrong pump. I just rebuilt the tbi with new injectors and pressure reg. One of the injectors o ring isn't holding the pressure and is leaking past the o ring. The engine is runing rich and has the smelly white smoke coming from the tail pipe. This was happing before the tbi rebuild. Some how the injectors was holding the pressure before, but not now.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 29th, 2013 AT 12:14 PM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
It should only have 9-13 psi that may be why your oring is leaking. Hopefully it's not damaged your regulator either. And giving you your problem with running as well
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 29th, 2013 AT 12:16 PM
Tiny
ASTRATTON27
  • MEMBER
Just contacted the seller on ebay from where I got the fule pump. He told me that the pump is rated at 95 psi.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 30th, 2013 AT 12:02 PM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Just get the right pump before you ruin your tbi unit. Go to anauto parts store. Those rated at 95 psi are way to high I have no other suggestions for you.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 30th, 2013 AT 12:04 PM
Tiny
ASTRATTON27
  • MEMBER
I will. Last question. Will the high fuel pressure cause the having to push on the gas pedal to start, poor idle and the white smelly smoke from the tail pipe.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 30th, 2013 AT 12:08 PM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Read previous replies I said it would
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, May 30th, 2013 AT 12:09 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides