Engine cut-out when start advance throttle

Tiny
WBG57
  • MEMBER
  • 2005 CHEVROLET IMPALA
  • 3.8L
  • V6
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 315,000 MILES
This began when I started having display problems with instrument cluster, I purchased a used one from junk yard because of cost.
Then the fuel pump stop working. Test fuel pressure indicated 10 psi, so I replaced the pump in the tank.
After replacement it would not start, it had a code for engine speed sensor.
I replaced the crank sensor
it starts and idle fine as soon as you acclerate the engine cut-out and the message center battery like, no codes,
I replaced the battery five years old and inspected cables no corrosion. Still same thing
I bought a used ingition module from junk yard replaced it. Still same thing.
I suck at diagnosing, part replacement.
What can I do to diagnose this better, plan of attack
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, October 6th, 2021 AT 7:37 AM

1 Reply

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Hi,

Based on the description, it sounds like a fuel pressure issue or plugged catalytic converter. However, that should have set codes.

Have you rechecked fuel pressure since the new pump was installed? Also, are there any odd sounds coming from the exhaust?

One last question. Do you have a live data scan tool? If you do, let me know what the short-term fuel trims are.

Here are two links you may find helpful:

https://www.2carpros.com/articles/how-to-check-fuel-system-pressure-and-regulator

https://www.2carpros.com/articles/bad-catalytic-converter-symptoms

Let me know if it will continue to idle without stalling and if you have checked for engine vacuum leaks.

Take care,

Joe
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, October 7th, 2021 AT 3:47 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links