1993 Chevy S-10 Chevy S-10 Help

Tiny
EDDIE S-10
  • MEMBER
  • 1993 CHEVROLET S-10
  • 6 CYL
  • 2WD
  • MANUAL
  • 106,000 MILES
My truck starts fine but after it runs for like 5 mins it will cut off. The gas flow stops and it wont start back up for like a hour or so I have replaced to fuel pump filter and regulator dont know if im even close to the problem
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, January 18th, 2009 AT 2:17 PM

18 Replies

Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
May want to consider the pump do you hear it run when key is turned? If no pressure see if relay is good then no pump sound then need to replace.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, January 19th, 2009 AT 10:39 AM
Tiny
EDDIE S-10
  • MEMBER
I replaced the fuel pump thinking that would fix it but it didnt I start the truck let it run like 3-5 mins and it shuts off I watched the injectors when it shuts off and the gas just stops wait about a hour and it will start back up I do hear the pump when I turn the key on
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, January 19th, 2009 AT 6:10 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Do you have a check engine light on? Do you have a scanner for OBDI? If yes hook up see what codes are present. If no when engine shuts down check for spark if no spark and no fuel remove ignition module from dist. Take to Autro Zone have it tested.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Wednesday, January 21st, 2009 AT 3:42 PM
Tiny
EDDIE S-10
  • MEMBER
No check engine light is on and I already took the ignition control mod and got it tested it passed all the tests
i know the fuel stops I never checked for it to not have spark but ill take a look at it and let u know if its getting it im pritty sure it is but ill make sure
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, January 22nd, 2009 AT 10:11 PM
Tiny
FMORRIS
  • MEMBER
SOUNDS AS IF THE PUMP IS SHUTTING OFF. IS IT STILL RUNNING WHEN THE FUEL STOPS? IF NOT, PROBLEM IS MOST LIKELY ELECTRICAL.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, January 27th, 2009 AT 11:37 AM
Tiny
EDDIE S-10
  • MEMBER
I replaced the fuel pump.
What happens is I let it run for like 5 mins and just dies what looks like is happening is fuel shuts off cuz I watch the injectors and they stop spitting gas out and it just dies dont sputter nothign fuel just stops
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, January 28th, 2009 AT 1:38 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Hi Eddie
Go to engine just to right of brake booster find the fuel pump relay. Take out jumper wire from terminal B to D if not marked look where its pluged in fine trem. With Orange wire and Gray. Jumper. Start see if it keep running. Let me know
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, January 28th, 2009 AT 1:50 PM
Tiny
EDDIE S-10
  • MEMBER
Well I found the relay but I dont under stand what u are telling me to do. One question tho is the relay supposed to heat up at all cuz mine is getting warm after it runs
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, February 1st, 2009 AT 1:43 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
No it is not supposed to get hot. Where relay plugs in can you find a Orange wire and a Gray wire. Take a wire jump between the two does it keep running? If yes replace relay.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, February 1st, 2009 AT 2:15 PM
Tiny
EDDIE S-10
  • MEMBER
Hey I replaced the relay and its been running for the past 45 mins and hasnt cut off yet so I think its fixed ty for all the help if anything else happens wiht it ill be back for some help
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, February 2nd, 2009 AT 5:13 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Great news Happy Motoring
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 3rd, 2009 AT 7:54 AM
Tiny
EDDIE S-10
  • MEMBER
Well I guess I was wrong its doin the same thing again first tiem I tryed to drive it since replacing the relay it died off and wouldnt start back up till I sprayed starter fuild in it could the cold be doing anything with it cuz I knwo it was warmer the day I let it sit and run for about an hour
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, February 4th, 2009 AT 1:33 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Think pump is drawing to many amps and heats up relay and it drops out. Check the ground for pump clean connection. Do you have a amp meter?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, February 4th, 2009 AT 4:20 PM
Tiny
EDDIE S-10
  • MEMBER
I got no amp meter but I should clean the ground from the fuel pump that would be on top of tank right?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 7th, 2009 AT 1:37 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
On top rear of engine find oil pressure switch. Pull connector jump from gray to orange wire. See if it stays running.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 7th, 2009 AT 1:56 PM
Tiny
EDDIE S-10
  • MEMBER
Now its not even starting I tryed jumping the fuel pump relay and the jump thing with the oil sensor or what ever and nothing so im kinda worse off then when I started :(
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 7th, 2009 AT 4:59 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Will PCM maybe faulty. No pump? Is there spark? Is there voltage to injectors? If no to all then most likely PCM
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, February 9th, 2009 AT 4:23 PM
Tiny
EDDIE S-10
  • MEMBER
Well I dont even know what a pcm is or where it would be located and how much would taht part be I looked for it on autozone. Com under Power-train Control Module if thats what ur talking about I googled "pcm" if its only like a 20-30$ part ill just replace it and see if it works :D
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 10th, 2009 AT 6:53 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides