WHEN I PUT IT IN AUTO 4WHEEL DRIVE TRUCK WILL GO...

  • Tiny
  • Dpcornwell
  • 1999 CHEVROLET SILVERADO
  • 52,000 MILES

When I put it in auto 4wheel drive truck will go about 50ft. Stop working, service 4wh drive lite comes on and .I cant get it out of auto 4wh until I shut off motor, now I don, tuse it, now when I plow in 4wh high it works good until go over 25 mph in high range service 4wh drive lite comes on and I can, t get it out of 4wh until I stop an shut mtr off ! Please help

Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, January 22nd, 2013 AT 7:18 PM

4 Replies

  • Tiny
  • Hmac300
  • EXPERT
  • 45,625 POSTS

Have it scanned for codes, souns like the encoder motor either isn't working one way or the t-case module may be bad. But it needs scanning to see what the problem is.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, January 22nd, 2013 AT 11:23 PM
  • Tiny
  • Dpcornwell
  • MEMBER

Had it scanned 6mo. Ago an nothing showed up also other mec. Look at it with no clue

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, January 23rd, 2013 AT 1:12 PM
  • Tiny
  • Hmac300
  • EXPERT
  • 45,625 POSTS

Scannig it 6 mo ago doesnt' mean it will be good forever, it needs to be scanned or check to see if encoder motor is getting power and operating. Iit probably isn't working correctly

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, January 23rd, 2013 AT 3:06 PM
  • Tiny
  • Dpcornwell
  • MEMBER

Nothing showed up when scanned 6 mo. Ago the 4wh drive problem was allready there b4 an after

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, January 23rd, 2013 AT 7:23 PM

Please login or register to post a reply.

Other Running Light Not Working Questions