Gauges Not Working

Tiny
STACY1161
  • MEMBER
  • 1998 HONDA ACCORD
  • AUTOMATIC
  • 156,000 MILES
I have a 98 Honda Accord & none of my dashes gauges are working. I noticed it about 4 days ago as I was driving but when I got into my car to go home later that evening they were once again working but then the next day they were back to not working nor have they worked since or now :( I am not sure of the problem. My car does not have a place for a gauge fuse in either of the 2 fuse boxes on either side of the dashes panel. I have a book on my car but it doesn't have much about the dashes gauges in it nor does it state what it could be if it stops working. I can't afford to take it to the Honda dealer at this time cause that can be pretty expensive. Please Help!

(The dashes light is still working & so does everything else including the srs light that has been on for months prior to this gauges outing & it still is on. The only things that are no longer working is the gas gauge, temp gauge, mph gauge, rpm gauge & miles driven which is all of my dashes gauges & my check engine light was also on prior to this outing but it no longer is on.)
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, February 16th, 2011 AT 7:59 AM

47 Replies

Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hello,

It sounds like the cluster is going out or you have a bad fuse connection here is a guide to help you test for power at the fuses #6, 9 and 13 with the wiring diagrams so you can see how it works with eh fuse locations as well below.

https://www.2carpros.com/articles/how-to-check-a-car-fuse

Check for blown fuse No. 9 (7.5-amp), located in driver's under dash
fuse/relay box, and fuse No. 13 (7.5-amp), located in passenger under dash fuse/relay box. If problem exists, replace fuse(s).

Check out the diagrams (Below). Please run this test and get back to us.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Wednesday, February 16th, 2011 AT 2:32 PM
Tiny
ZANYJB
  • MEMBER
Thanks for this post I had to get a used cluster for $80.00 to fix it.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:13 PM
Tiny
BRYANTJAMESW
  • MEMBER
  • 1998 HONDA ACCORD
  • 3.0L
  • 6 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 200,000 MILES
Needle gauges will not work, engine runs good
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
HOMER1967
  • EXPERT
Start by checking the fuses in the fuse boxes, under hood and interior. The fuse location may say, instrument panel, gauges, cluster or dash.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
LANGHAAR
  • MEMBER
  • 1992 HONDA ACCORD
  • 4 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 240,000 MILES
Hi just replaced the tcu in my 92 accord and shifts ok now but the rpm gauge won't work and the temp. Gauge reads hot instantly, coolant level is fine. Any ideas why?

Thanks! .
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hi langhaar,

Seems you have a bad ground or problem with the meter cluster.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
SHANNON MARIE ROSSON
  • MEMBER
  • 1996 HONDA ACCORD
  • 339,000 MILES
My windows and dash gauges stopped working can anybody help me?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
SHANNON MARIE ROSSON
  • MEMBER
Ok
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
JDL
  • EXPERT
For the power windows, check those fuses in the box, also check that relay, in under-hood fuse box. Not only check the fuses, check for voltage on the fuse circuit, use a test-lite or something. My drawing is not very good. On the hinge side of driver door, should be a wiring harness. May have protective rubber boor covering, pull boot back far enough to check proper wire colors, green wire with white tracer is voltage for power windows. Black wire is ground. Check them both. You open and shut the driver door so much, sometimes those wires break. There could be other issues.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
SOUTHERNPRIDECJ7
  • MEMBER
  • 1999 HONDA ACCORD
  • 150,000 MILES
Car will crank and run but gauges will not work. After about four times of cranking it, it will just turn over and not crank at all
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
CJ MEDEVAC
  • EXPERT
Check fuses and fusible links?

Was the alternator charging before and after the battery installation?

Be better off in the cj 7

Your turn

The medic
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Have you checked the fuses?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
NIKESTER44
  • MEMBER
  • 1990 HONDA ACCORD
  • 4 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 84,000 MILES
Hi, I was putting in a new radio and my ignition turn on wire wasnt working, I didnt know there was 2 fuse panels in my car, and all the fuses were fine in the one, well I took my dash apart to find where the wire went. I found another igntion turn on wire going into my guages and plugged a wire from that one to my stereo and it worked but than shorted out my dash gauges. When I figured out there was another fuse panel I replaced a blown fuse and my stereo works now but my gauges still dont. I know its not a ground wire becuase the lights work to the same cluster when I put a light tester to the battery wire, but the ignition turn on wire wont. I checked all the fuses and they are all good. Help me please
thanks
nick
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hi Nick,

After trying a few times I gave up trying to understand what you were trying to explain.

1. Is it the gauges that were not working or the dash lights?
2. You applied power to the meter cluster lights or gauges?
3. Are the taillights working?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
NIKESTER44
  • MEMBER
To answer your questions
1. Is it the gauges that were not working or the dash lights?
2. You applied power to the meter cluster lights or gauges?
3. Are the taillights working?
1. The dash lights work fine but none of the gauges do. (Speed, tach, odometer, gas and temp gauges)
2. I applied power to one of the clusters going into the gauges. It was the cluster that is at the bottom left of my gauges. Obviously that cluster affects whats now shorted im guessing.
3. My tailights and brake lights work.
Sorry for being unclear again, and thanks for responding. Still cant figure it out.
Nick
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hi nikester44,

Check # 1 (10A) fuse underdash.


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/192750_Accord90FuseBoxDash_1.jpg

Was this
answer
helpful?
Yes
No
+4
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
NIKESTER44
  • MEMBER
O my goodness that worked! The fuse didnt even looked blown, that must have been my problem, I looked at them all like 3 times and they all looked fine but it is working now, thank you so much, you are awesome. Saved me alot of money and time!
Nick
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hi nikester44,

You are welcomed.

The best way to test fuses are with a test lamp, looks can be deceiving.

Have a nice day. :)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
RAY RODRIGUEZ
  • MEMBER
  • 1997 HONDA ACCORD
  • 4 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 234,000 MILES
My 1997 Honda Accord has 234,000 miles.I have 2 problems with it.
First: None of the gauges work, the power windows don t work and the transmission will not unlock from park and shift when I start it. The transmission will shift if the engine is turned off and I put the key on the console key hole and push down on it with the car key and I hold it down, then I can shift the transmission to neutral and the start the car and it will run o.K.

Second:The engine will act as if it is running out of gas every now and then. It will idle fine, but sometimes it will do this. If I press on the gas pedal the engine will slow down more. If I pump the pedal it will eventually run smooth again. It doesn t do this all the time, just every now and then. Can you tell me what is causing this problems.

Thanks,

Ray
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hi Ray,

The gauges not functioning should be due to a blown fuse.
The trans interlock system is not functioning locking the gearshift in park.
Check if the brake lights are working. If not, check the brake fuse and brake switch on top of brake pedal.

The bogging down could be due to a faulty O2 senaor. It might not show up on the CHECK engine light but a diagnostic data reading would show.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
-2
Saturday, December 15th, 2018 AT 12:14 PM (Merged)

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides