1988 non turbo 7mge will not start

Tiny
GPASTERE
  • MEMBER
  • 1988 TOYOTA SUPRA
I have a non-turbo supra that will not start. Mostly because I have no spark. My RPM gage reads around 2000 and the engine temp is maxed out with the Eng. Off and the key out. And once I connect the battery I tried to start the car and nothing then I checked for spark and I had fuel on the spark plug I cleaned that off and tried to get a spark and nothing. I ohms checked the coil and I should be getting 0.2 to 0.3 ohms but there was 0 ohms. Please help me.

My thoughts are the coil and or the ECU
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, October 28th, 2013 AT 2:10 PM

5 Replies

Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
If the coil has 0 ohms, that means it is bad.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 30th, 2013 AT 9:36 AM
Tiny
GPASTERE
  • MEMBER
Thanks that's what I was thinking but I wasn't sure. Will the coil being bad cause the other stuff that's happening?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 30th, 2013 AT 10:51 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Should not be the case except for the rpm which might be affected. Replace the coil and test if others go away.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 1st, 2013 AT 5:40 AM
Tiny
GPASTERE
  • MEMBER
Thanks for the help i'll let you know what I find out
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 1st, 2013 AT 8:33 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
You're welcome.

Good luck
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 1st, 2013 AT 11:40 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides