Temperature rises in park

Tiny
ROGER NUNEZ
  • MEMBER
  • 2002 CHEVROLET SILVERADO
  • 5.3L
  • V8
  • 190,000 MILES
While driving the temperature is fine once I put the vehicle in park and leave the engine on the temperature rises, but does not overheat. I turn off the air conditioning and the temperature goes down and then again when I park and leave the engine on temperature goes up, does not overheat and it does not have any leaks. I do not know what the problem is. I have changed the fan clutch, engine coolant, thermostat and temperature coolant sensor.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, July 20th, 2016 AT 10:58 AM

7 Replies

Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Check cooling fan fuse see if it is working or not, also check relay both are in under hood fuse box. It may be kind of a residual thing starting to heat up after turning heavy draw items off. Also check radiator for cold spots with engine off. If you feel any the radiator is bad.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Wednesday, July 20th, 2016 AT 12:24 PM
Tiny
ROGER NUNEZ
  • MEMBER
This for the input. I checked the fuse and the relay they were fine. Could it be the condenser?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, July 20th, 2016 AT 8:23 PM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Is there a fan shroud on this truck? If it has been in an accident it could be missing which would not allow the clutch fan to not work or there is some type of blockage in front of condenser or radiator. That is the only thing I can think of other than a radiator problem. When it is hot shut engine off and feel for cold spots in radiator if you feel any then the radiator is bad.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+2
Thursday, July 21st, 2016 AT 5:44 AM
Tiny
ROGER NUNEZ
  • MEMBER
Thnxs for your help again do I put in a new radiator, and put in 3 gallons of antifreeze but now it has aa dipping leaking up from over flow on the bottom right side where the plug is did I have to persurize it before. Im a little baffled.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 25th, 2016 AT 10:43 AM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
I don't quite understand on this one. From what you said youput a new radiator and 3 gallons of antifreeze but is leaking someplace? If it's bottom right it may be the hose leaking at the clamp. If it comes out he overflow on tank on side of fender then you may have to much installed and it will stop once it gets to proper level.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 25th, 2016 AT 12:00 PM
Tiny
ROGER NUNEZ
  • MEMBER
No its coming from the over flow hose at the bottom by the plug. It's a hose that runs up the the radiator.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 25th, 2016 AT 12:04 PM
Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Ok well it may be overfull doing that keep your eye on it
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Monday, July 25th, 2016 AT 1:08 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides