No turn signals

Tiny
TFORD74
  • MEMBER
  • 2006 CHEVROLET EQUINOX
  • 6 CYL
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 140,000 MILES
I changed the heater core and now I have no turn signals at all, but all other lights work perfect. The signals worked fine before the heater core was changed. What could the problem be?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, February 28th, 2019 AT 6:03 PM

1 Reply

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Welcome to 2CarPros.

Since you had the dash apart, my guess is either something caused a fuse to blow, the signal relay is disconnected, or you damaged the ground. All items are located under the dash (center). I attached two pictures for you to see. Picture 1 shows the relay and the ground wiring for the turn signals and location. Picture 2 shows the fuse that is designated specifically for the turn signals.

Now, one of these three things is what I suspect is causing the problem. First, check the fuse indicated. I attached pictures 3 and 4 to show layout of the fuse box and specifically the fuse location.

https://www.2carpros.com/articles/how-to-check-wiring

https://www.2carpros.com/articles/how-a-car-fuse-works

If you confirm the fuse is good, next check the ground for the signals. See picture 1. If the ground is good, confirm the wiring to the relay hasn't been damaged or disconnected.

Let me know what you find or if you have other questions.

Take care,
Joe

Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Thursday, February 28th, 2019 AT 6:44 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links