No Bus on odometer cranks no start relay switch

Tiny
MELISSAJONES86
  • MEMBER
  • 1999 DODGE DAKOTA
  • 3.9L
  • 6 CYL
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 153,000 MILES
This a pick up truck. Started to stall. If idled sometimes it shuts off and sometimes turn off while driving. When trying to turn on it cranks wants to start but wont. Reads "no bus" in odometer area all gauges are off gas gauge needle moves but the truck definitely gas. Help. Not sure we're to start.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, May 8th, 2020 AT 3:54 PM

1 Reply

Tiny
KASEKENNY1
  • EXPERT
Most likely the cluster is the cause of the gauge issue and the reason for the No Bus message.

To try to explain this system as simply as possible, the Bus is like a communication highway where the messages are traveling between each modules. When the message cannot travel between modules or the message that one of the modules gets is corrupted or not recognized then it will display the No Bus message.

We need to start with checking for codes. The codes will give us a better idea as to what the issue is.

Here is a guide that talks about how to do this. Worst case scenario you can stop by a parts store and they can scan the codes for you.

https://www.2carpros.com/articles/checking-a-service-engine-soon-or-check-engine-light-on-or-flashing

Let me know what you find and we can go from there. Thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, May 9th, 2020 AT 9:07 AM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links