2003 Nissan Altima acceleration problems

Tiny
MARCOSHOT
  • MEMBER
  • 2003 NISSAN ALTIMA
  • 4 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 128,000 MILES
Hello,

I'm having a trouble with with my altima in that after driving for a long time (either highway or stop and go) the car will @ some random point not accelerate past 20mph even though the engine will rev up if you step on teh accelarator. IF you turn off the car and wait about 5 or 10 minutes the problem goes away for a while. It's seems to be random other it happens after the car has been on for a while. Any ideas?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, August 8th, 2010 AT 11:10 PM

3 Replies

Tiny
MHPAUTOS
  • EXPERT
Hi there,

have you done a scan as yet? Keeping in mind that not all fault will set a MIL.

Mark (mhpautos)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 9th, 2010 AT 6:47 AM
Tiny
MARCOSHOT
  • MEMBER
Hi Mark,

If by that you mean if a computer scan has been done no. I don't own one and the dealer wants 250 just to tell me what the problem is. I wanted to see if someone maybe knew what it could be without having to go to the dealer first. Someone had told me it may be the oxygen sensor.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 9th, 2010 AT 7:39 AM
Tiny
MHPAUTOS
  • EXPERT
Hi there,

I believe that some of the larger parts outlets like pep boys will scan for free, wort a phone call, we can't second guess these faults.

Mark (mhpautos)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 9th, 2010 AT 6:34 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links