1999 Lincoln Town Car 99 Lincoln Town Car NO START

Tiny
WINO22
  • MEMBER
  • 1999 LINCOLN TOWN CAR
Computer problem
1999 Lincoln Town Car V8 160000 miles

good spark, good fuel pressure, good power to injectors, no ground from pcm at fuel injectors. Will a theft system issue cause no grounding at injectors from the pcm? Any common ground problems anyone knows about? Thanks
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, February 5th, 2010 AT 7:38 PM

7 Replies

Tiny
MERLIN2021
  • EXPERT
Have you checked the cam sensor? PCM uses the cam signal for injector pulse. Security light with key out should blink once every 2-3 seconds, then with key in on position, it should go on solid for 2-3 secnds then go out. Then car wil start. If the light is flashing rapidly, there is a problem with the security mod, or cluster. Or the Key isnt being recognized.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, February 5th, 2010 AT 7:45 PM
Tiny
WINO22
  • MEMBER
Ok I think the theft system is working properly then, thanks. The cam sensor could cause a no-start condition then? I wasnt sure if the pcm just used it for timing? I will check that. Also I replaced the pcm with a used pcm with the same part number, not realizing that the theft module and pcm are matched. I reinstalled the old pcm and cannot communicate with it via scan tool. The scan tool powers up but no comm. Also the odometer is showing no mileage now just lines. () Im guessing installing another pcm wasnt a good idea.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, February 5th, 2010 AT 7:59 PM
Tiny
MERLIN2021
  • EXPERT
OK try this install all original mods, then disconnect the negative battery cable for 30 minutes, then see if your cluster returns to normal, if not, Lincoln will need to reprogram all mods affected. Sorry for the bad news. Ignition switch PCM and Cam sensor need to be OK for injector pulse.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, February 5th, 2010 AT 8:27 PM
Tiny
WINO22
  • MEMBER
Thanks for the help, i"ll give that a try.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, February 5th, 2010 AT 8:39 PM
Tiny
MERLIN2021
  • EXPERT
Let me know, I'll be checking back!
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, February 6th, 2010 AT 7:42 AM
Tiny
WINO22
  • MEMBER
I tried disconnecting the battery and that did not do it.I also tried a different scan tool and found I cannot communicate with any module? Have good power and grounds at dlc. Any common ground issues with the bus line? Im guessing this isnt a program issue since I cannot communicate with anything.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, February 8th, 2010 AT 2:54 PM
Tiny
MERLIN2021
  • EXPERT
Check these circuits, I will send an email with the proceedures.


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/62217_DLC99_1.jpg



http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/62217_PCM_Connector_6.jpg


Top pic is your DLC(data link connector), Bottom is your PCM Pins...
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, February 12th, 2010 AT 3:44 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides