Left front turn signal does not work

Tiny
JOHNOAKES
  • MEMBER
  • 2002 FORD EXPEDITION
  • 4.6L
  • V8
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 270,000 MILES
All other signals work properly and the left socket and bulb work when swapped into the right socket. There are no fuses blown and the relay is working. The wiring has no breaks, frays, or visible problems. All attachments are secure. What have I missed?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, October 29th, 2020 AT 9:37 AM

5 Replies

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Hi,

Is the signal on the left exterior mirror working? I attached a pic from the schematic below and it shows that the power first goes to the mirror.

Let me know.

Joe
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Thursday, October 29th, 2020 AT 1:40 PM
Tiny
JOHNOAKES
  • MEMBER
This model doesn't have a side mirror signal light.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, October 30th, 2020 AT 7:56 AM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Hi,

Have you checked to see if there is power the light green wire with the white tracer? Also, in the socket, check to see if there is continuity to ground.

When you turn the left signal on, does it flash really fast?

Let me know.
Joe
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, October 30th, 2020 AT 4:45 PM
Tiny
JOHNOAKES
  • MEMBER
This 2002 Expedition has no side mirror signal light. Does it still run through a common relay?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, October 31st, 2020 AT 10:48 AM
Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Hi,

Yes, it is under the dash. See the attached pic.

Joe
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, October 31st, 2020 AT 8:44 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links