1997 Ford Explorer No power, no clicking, no lights, no sta

Tiny
TOOSHORT18295
  • MEMBER
  • 1997 FORD EXPLORER
Electrical problem
1997 Ford Explorer 6 cyl Four Wheel Drive Automatic 168000 miles

I but new head gaskets on my explorer. When I try to start it was just clicking at first. Then I replace the Battery but it was sill clicking, then I replace the starter and the starter solenoid and still just clicking asked a friend and he said it could be the battery cables so I replaced them. Know I am getting nothing at all no power, no clicking, no lights, and no start. Can u pleases help me
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, August 25th, 2010 AT 2:58 PM

5 Replies

Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Check and test all the fusible links
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, August 25th, 2010 AT 7:14 PM
Tiny
TOOSHORT18295
  • MEMBER
How would I check it and what am I looking for?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, August 25th, 2010 AT 8:37 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Find the links could be at the starter relay, battery or alternator test it with a test lite before and after the link
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, August 25th, 2010 AT 9:10 PM
Tiny
TOOSHORT18295
  • MEMBER
Ok thank now I am back to the clicking but wont start and neg. Battery cable keeps on jumping when I try to crack my truck. I think it might be the ignition switch.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, August 27th, 2010 AT 11:45 AM
Tiny
TOOSHORT18295
  • MEMBER
I still just getting clicking noise and the battery cables keep on jumping the ground only. I have replace the starter, starter solenoid, battery, battery cables, ignition starter switch. I am still just getting clicking noise. I even pulled the transmission to look at the flywheel and its ok so if u can please help me. Thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, August 28th, 2010 AT 3:41 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides