Fan for heater not working

Tiny
TIMPET
  • MEMBER
  • 2013 CHEVROLET EXPRESS
  • V8
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 130,000 MILES
I can a feel a semblance of heat but no settings on the fan work. I have a remote start and noticed this morning the truck was not warm when I got in it. I turned the fan switch on and off a coupe of times, but nothing. I went to load the truck and when I came back the fan was on. Now after working all day, and start/stopping the truck for various stops, it stopped after I turned off the truck and turned it on the last time. I looked at the fuse diagram in the owners manual but could not figure out which one it is. The manual does not seem to correspond to the layout I have. I checked the engine compartment and the one located under the seat.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, February 12th, 2019 AT 12:16 PM

1 Reply

Tiny
SCWICKEDSTANG
  • EXPERT
Hello,

This sounds to me like you could have loose connection in the HVAC circuit. I have included a couple of links that you might find helpful below as well as your vehicles HVAC system wiring diagram in the diagrams below. Check out these guides:

https://www.2carpros.com/articles/low-or-no-air-flow-from-vents
https://www.2carpros.com/articles/blower-fan-motor-works-on-high-speed-only

Also check out the wiring diagram (below in diagrams) and get back to us with what you find out.

Thanks,
Alex
2CarPros
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 12th, 2019 AT 3:48 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides