Dying and running rough

Tiny
KYMOONBEAM
  • MEMBER
  • 1999 MERCURY VILLAGER
  • 200,000 MILES
My villager was running fine. Had routine oil change. Going down highway started running rough and when I pulled off rd it died. Thought I had bad gas. Put treatment in. Ran for about twenty minutes and died while at red light. Had to be hauled home. Started right up and ran for few minutes. Took to local shop and they put new fuel filter on. Ran gas down to empty and filled up with another treatment. Code came up cam shaft crank sensor. Put new one in. Died again and catalytic converters were turning red. Put new ones on. Ran a mile and died again. I have no idea what to do next. The closest dealer is 25 miles. I would have to haul it there. Any ideas what it could be.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, May 14th, 2013 AT 8:30 AM

3 Replies

Tiny
HMAC300
  • EXPERT
Scan for codes and check fuel pressure first. Low fp can cause your problems.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 14th, 2013 AT 9:39 AM
Tiny
KYMOONBEAM
  • MEMBER
Thank you.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 14th, 2013 AT 10:13 AM
Tiny
KYMOONBEAM
  • MEMBER
After putting all this new stuff in the local repairmen put in new spark plugs and looked at distributor. It had metal pieces in it and so he put a new one in. With all the new stuff I believe it has so much power I could race it. So evidently it was the distributor
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, May 22nd, 2013 AT 2:40 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides