1995 Chevy Silverado dangerously poor acceleration

Tiny
SCHWALLDADDY
  • MEMBER
  • 1995 CHEVROLET SILVERADO
  • V8
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 178,000 MILES
The truck starts and idles fine. When I accelerate it starts missing. When I back off the accelaerator it will begin to accelerate again although at a much more gradual rate. Beyond a slight amount of accelerator, it will start to miss. I change the fuel filter on a fairly routine basis and it is equipped with a K&N air filter. The plugs and wires are relatively new. I recently changed the speed sensor (for the second time in the life of the truck) due to malfunction and it had transaxle fluid on it. Is this normal? Could it be related? (It doesn't act the same as a speed sensor malfunction.) Thank you for your advice on this issue.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, February 12th, 2010 AT 7:42 AM

3 Replies

Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Check engine light on? Fuel pressure 14 psi? Cap and rotor good? Spark blue/white?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, February 15th, 2010 AT 3:02 PM
Tiny
SCHWALLDADDY
  • MEMBER
I cleaned the K&N air filter (wasn't that dirty), changed the fuel filter (relatively low miles), sprayed with carb cleaner, and monkeyed with the EGR valve, MAP sensor, TPS. The truck now accelerates fine. Not sure what I did. Any ideas?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, February 17th, 2010 AT 10:29 AM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Glad to hear but not sure maybe filter was a little cloged, Maybe you shockedMAP into working?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, February 17th, 2010 AT 10:34 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides