Car has no power in drive

Tiny
NICK HORNER
  • MEMBER
  • 2007 DODGE CALIBER
  • 2.0L
  • 4 CYL
  • 2WD
  • 58,000 MILES
I know the car is a CVT transmission you just did not have that in your selection. But what happens is when I put my car into drive, there is zero power going to it, it will only hit 2k rpm, and even in neutral and drive, I couldnt even push my car home, it was like all 4 breaks are locked. But when I put it into reverse, it drives fine, no clunking or anything that seems like the brakes are holding.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, January 6th, 2016 AT 3:58 PM

3 Replies

Tiny
JOHNNYT73
  • EXPERT
I would believe you may be having transmission failure. I don't believe it is a brake issue since when you put it into reverse that it drives fine. If it were the brakes it would be all the time. This is something that needs a pro to take a look at.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, January 6th, 2016 AT 5:37 PM
Tiny
NICK HORNER
  • MEMBER
Its not the transmission, I just got it up to 100 km today, with no gear changes, or drops. Also theres a little plastic piece at the bottom where the transmission is, I can see the belt and everything still spinning fine.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, January 6th, 2016 AT 5:43 PM
Tiny
NICK HORNER
  • MEMBER
Also I get zero error codes. And the tranmission isnt overheating. Thats why I dont believe its the trans
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, January 6th, 2016 AT 5:44 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links