Air conditioner blowing hot air

Tiny
VROMANO88
  • MEMBER
  • 2011 MAZDA CX-9
  • 3.7L
  • 6 CYL
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 137,000 MILES
AC compressor clutch is actuating, thought it was low on refrigerant so bought an AC pro kit, hooked it up to the low side port and with the AC on full blast, car on, and AC clutch engaged it showed 100psi.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, July 6th, 2018 AT 7:35 AM

3 Replies

Tiny
AL514
  • EXPERT
Hello, a 100psi is way too high for the low side port, it sounds like you may have a restriction in the system. This can happen when the expansion valve goes bad or the receiver drier, but do not put any more refrigerant into it. The system needs to be looked at. Here is a little guide that will give you an idea how the A/C system works, but that low side pressure should not really go over 40 to 50psi.

https://www.2carpros.com/articles/how-a-car-air-conditioner-works
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Friday, July 6th, 2018 AT 10:04 AM
Tiny
VROMANO88
  • MEMBER
Thank you for your reply, I think it is a bad expansion valve for sure. Unfortunately on my car, the expansion valve is inside a large plastic HVAC casing under the dash so it is going to require a good amount of time to reach it.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 9th, 2018 AT 5:32 AM
Tiny
KEN
  • ADMIN
Before we dig in, it could be a bad compressor not pulling down we need to check the high side. Here is a guide to help you see what to do:

https://www.2carpros.com/articles/re-charge-an-air-conditioner-system

Please run down this guide and report back.

Cheers, Ken
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, July 14th, 2018 AT 10:59 AM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links