A/C blower not working

Tiny
PINKCADILLAC
  • MEMBER
  • 2012 MITSUBISHI OUTLANDER SPORT
  • 2.0L
  • 4 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 105,000 MILES
Hi, I started my car in the morning and realized the A/C fan wasn't working. If I turn on the air-conditioning the compressor engages and I can feel some cold by the vents. Fan does not work on any speed. I tested the blower fan with jumpers and it works. I tested the relays with jumpers and a multimeter and they seem to work as well. The fuse looks okay and I put a new resistor in but it didn't work. Any ideas? I will check the voltages on connectors next.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, June 24th, 2021 AT 12:28 PM

1 Reply

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
Hi,

Did you check fuse 12 on the left side of the dash? In addition to checking the fuse, make sure there is power to and from them.

Here is a link you may find helpful:

https://www.2carpros.com/articles/how-to-check-a-car-fuse

If you look below, I attached the wiring schematic for the AC system, which includes the fan speed control. There is a yellow wire with a green tracer that powers the control panel. Check that wire for power. Also, confirm the ground I highlighted on the last pic.

I highlighted the wire throughout the schematics so you can follow them. Also, I had to cut the pics in half to make them readable, but I did overlap them so you can follow from one to the next.

Here is a link you may find helpful when checking the wiring:

https://www.2carpros.com/articles/how-to-check-wiring

Let me know what you find or if you have other questions. Also, the last two pics are to help you locate the fuse.

Take care,

Joe

See pics below.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, June 24th, 2021 AT 9:14 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links