Radio getting no power. Any suggestions?

Tiny
JOSHUAPANCHISIN
  • MEMBER
  • 2003 NISSAN 350Z
  • 100 MILES
2003 350Z. Installing an aftermarket radio and it is not getting any power what so ever. Re-Checked the wiring which is correct and also checked the interior fuse panel radio fuse and it was fine. Any suggestions?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, August 9th, 2012 AT 1:04 PM

7 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Power is key on 12volts. I would re check fuses with a test light to confirm.

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, August 9th, 2012 AT 1:10 PM
Tiny
JOSHUAPANCHISIN
  • MEMBER
How many fuses is there that powers the radio? I checked the one on the interior fuse panel, but is there one in the fuse panel under the hood?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, August 9th, 2012 AT 1:15 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Check if the radio unit has a blown fuse-make sure the wiring connector is attached properly
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, August 9th, 2012 AT 1:15 PM
Tiny
JOSHUAPANCHISIN
  • MEMBER
I checked the wiring over multiople times and it is done properly, and the fuse on the radio is fine. Is there something under the hood that I should be checking?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
-1
Thursday, August 9th, 2012 AT 1:18 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Check fuses below
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Thursday, August 9th, 2012 AT 1:27 PM
Tiny
JOSHUAPANCHISIN
  • MEMBER
Thanks, I will give it a try
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, August 9th, 2012 AT 1:37 PM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
At the radio connector, there must be 2 wires with battery voltage with ignition switch turned on, Light Green and Yellow.

With ignition switch off the Yellow wire should have battery voltage.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, August 9th, 2012 AT 1:50 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides