2000 Toyota Corolla Half spark

Tiny
MROCK1985
  • 2000 TOYOTA COROLLA
  • 4 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC

I have no spark on two coils and spark on two coils. I moved the coils and ones that didn't spark now spark and the ones that did now don't. The two that do spark is 1 and 3 and the two that don't is 2 and 4.

Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, July 15th, 2014 AT 7:15 AM

12 Replies

Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
  • 41,940 POSTS

This means all the coils are good. What you need to check would be the wiring circuit and the Engine Control Unit.

Please consider a donation to help us answer more questions.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, July 17th, 2014 AT 7:09 AM
Tiny
MROCK1985
  • MEMBER

Checked them. Even just now replaced the cps

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, August 20th, 2014 AT 2:43 PM
Tiny
MROCK1985
  • MEMBER

Update. I unplugged the cam sensor and now all four plugs spark. Replace the cam sensor and problem repeated

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, September 1st, 2014 AT 2:47 PM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
  • 41,940 POSTS

Did you check for trouble codes?

Please consider a donation to help us answer more questions.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, September 22nd, 2014 AT 10:35 AM
Tiny
MROCK1985
  • MEMBER

Yes but because the battery went dead there were none

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, September 23rd, 2014 AT 6:18 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
  • 41,940 POSTS

Run the engine and recheck for trouble codes. They are the key to what could be the problem.

Please consider a donation to help us answer more questions.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, September 23rd, 2014 AT 8:59 AM
Tiny
MROCK1985
  • MEMBER

The car don't even start

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, September 23rd, 2014 AT 9:40 AM
Tiny
MROCK1985
  • MEMBER

Ok so the two coils that spark are weakish and orange. I really need to get this car running again soon. I bought a scan tool and so far it is of no help.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, October 2nd, 2014 AT 10:28 AM
Tiny
MROCK1985
  • MEMBER

I just found out that the car over heated and the belt broke. Replace the belt let it cool and that's when the problem started. It cranks fine. I do get an rpm reading but it does not start. It has 4 cop 2 which won't spark and the other 2 do spark. When I unplugged the cam sensor all 4 sparked weak and slow. Replace the cam sensor with no improvement.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, October 2nd, 2014 AT 12:16 PM
Tiny
MROCK1985
  • MEMBER

Anything?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, October 30th, 2014 AT 7:17 PM

Please login or register to post a reply.

Related Ignition No Spark Questions

Help us by donating