Engine just quit running and now it won't start

Tiny
FRANK L
  • MEMBER
  • 1997 PONTIAC SUNFIRE
  • 10,000 MILES
I have a 97 sunfire quit running and wont start. I put new map sensor have good spark wont run on starting fluid either what else could cause not to start? I have checked timing getting spark wont start on starting fluid? What should I check next?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, January 9th, 2012 AT 2:01 AM

9 Replies

Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Do you have any codes?Have you checked compression yet?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, January 9th, 2012 AT 2:15 AM
Tiny
FRANK L
  • MEMBER
No codes compression seems goods no gage to check. It was like it was running out of gas then died and wont even try to fire
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, January 9th, 2012 AT 2:21 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
You cant assume compression is good auto zone rents compression testers and they also rent fuel pressure gauges rent both test them and post the results.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, January 9th, 2012 AT 2:24 AM
Tiny
FRANK L
  • MEMBER
Woundring y it wont run on starting flued getting spark should fire
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, January 9th, 2012 AT 2:30 AM
Tiny
FRANK L
  • MEMBER
Ok thank u for your time what should compression b on a 2.2
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, January 9th, 2012 AT 2:32 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Low compression and engine out of time. Let me know the compression and the fuel pressure reading.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, January 9th, 2012 AT 2:41 AM
Tiny
CHAZ1983
  • MEMBER
My sunfire doing same thing I changed fuel filter crank sensor an igntion module an coils still same problem did u ever fix your or found out n e thing helpful
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, January 12th, 2012 AT 5:49 AM
Tiny
CHAZ1983
  • MEMBER
I should add one thing I got a ignition moduler off my aucle that was took off a used engine that ran an since I was lost couldnt find out why it aint running I took the used moduler to advance they tested it an said it failed two things idk my original one failed 3 things got another one from my auncle an it failed its weird they both came off runing cars is advance test wrong or do I just need to spend the 300.00 for a new moduler I realy dont got 300 bucks to spend but if thats what it takes to fix my car than I got no choice but weird thing is I have spark an everything with all 3 igntions I tryed if it was realy bad it just seems like there should be spark my car should start at all
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, January 24th, 2012 AT 3:17 AM
Tiny
CHAZ1983
  • MEMBER
I should add one thing I got a ignition moduler off my aucle that was took off a used engine that ran an since I was lost couldnt find out why it aint running I took the used moduler to advance they tested it an said it failed two things idk my original one failed 3 things got another one from my auncle an it failed its weird they both came off runing cars is advance test wrong or do I just need to spend the 300.00 for a new moduler I realy dont got 300 bucks to spend but if thats what it takes to fix my car than I got no choice but weird thing is I have spark an everything with all 3 igntions I tryed if it was realy bad it just seems like there should be spark my car shouldnt start at all
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, January 24th, 2012 AT 3:18 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides