97 Suburban stalls and cuts out but restarts

Tiny
OTIS682
  • MEMBER
  • 1997 CHEVROLET SUBURBAN
  • 335,000 MILES
Went in for an oil changed recently, said I needed a new air filter (it was really bad)to save money I replaced it myself with a fram from walmart. Right after that I was idiling at the mall and the truck quit. Started hard but started. Since then it cuts out while driving and has stalled at stop signs but always starts right up easily? Replaced fuel pump in the past but then it cut out and wouldn't start so I think it's someplace else. All connections from battery to fuse center to fuel pump have been cleaned and checked. I really don't think it's the air filter but who knows on these burbs.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, October 16th, 2011 AT 8:46 PM

11 Replies

Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
No CEL?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, October 16th, 2011 AT 8:52 PM
Tiny
OTIS682
  • MEMBER
Sorry don't understand "no CEL?"
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, October 16th, 2011 AT 8:55 PM
Tiny
OTIS682
  • MEMBER
No check engine light comes on, just figured out the CEL. Everything appears normal
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, October 16th, 2011 AT 9:08 PM
Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
Check engine light.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, October 17th, 2011 AT 2:37 AM
Tiny
OTIS682
  • MEMBER
No CEL and fuel pressure checks out at 60psi. Got alot of miles but hate to put her out to pasture just yet. She doesn't burn or leak oil, 20 mpg and looks great yet. I read on another blog about the same issue and he disabled the alarm system and it went away. Although I haven't tried it yet it makes me lean towards an electrical issue?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 18th, 2011 AT 3:41 PM
Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
What motor is in it? Crank sensors and cam sensors cause similar symptoms. Check to see if MAF sensor needs cleaning.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 18th, 2011 AT 3:51 PM
Tiny
OTIS682
  • MEMBER
350 5.7 liter. Anyway to check the crank and cam sensors or just start replacing? I will check the MAF sensor tonight after work. And thanks for the help by the way!
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 18th, 2011 AT 4:02 PM
Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
Since that motor has a distributor, problem could be related to it's components.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 18th, 2011 AT 9:43 PM
Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
Check ti guy's stuff out. http://troubleshootmyvehicle.com/gm_ckp_4.3L_5.0L_5.7L/troubleshoot_ckp_sensor_2.php
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 19th, 2011 AT 3:08 AM
Tiny
OTIS682
  • MEMBER
Not sure what happen but it hasn't happen now for two days, running like a top again. This has got me stumped. Did notice some engine pinging when it was going on but that has stopped a well. Could it possibly have been bad gas?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, October 20th, 2011 AT 12:26 AM
Tiny
FIXITMR
  • MEMBER
Good question. Time may tell?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 26th, 2011 AT 4:17 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides