Okay so I have a 95 Mitsubishi Eclipse GST that.

Tiny
95 BLACK KNIGHT
  • MEMBER
  • 1995 MITSUBISHI ECLIPSE
  • 11,500 MILES
Okay so I have a 95 Mitsubishi Eclipse GST that was recently rebuilt from the engine ever since the rebuilt I have not been able to get the car running how was supposed to run the car will start but only if you disconnect the cam sensor but it will shut off right away what can I check or what can I do to fix this problem?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 12:01 AM

12 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
What is the compression?

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 12:02 AM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
And is the valve timing done correctly-you can be getting fuel and spark but she will refuse to start-Do the compression check wet and dry and then give us the readings, so we can help you further-
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 12:06 AM
Tiny
95 BLACK KNIGHT
  • MEMBER
The compression is 147 almost to 150 on all 4 pistons
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 12:07 AM
Tiny
95 BLACK KNIGHT
  • MEMBER
The timing is all done by a mechanic at a shop the number 1 piston is on top and everything else lines up tdc
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 12:10 AM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Put the engine no.1 piston on TDC and crankpulley at 0/TDC markings-open the dizzy cap and look if the rotor is pointing directly to the no.1 cap tower if not its not done right-
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 12:29 AM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Check if the injectors are energizing providing fuel to the cylinders
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 12:34 AM
Tiny
95 BLACK KNIGHT
  • MEMBER
It uses a coil pack it's turbo charged
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 12:35 AM
Tiny
95 BLACK KNIGHT
  • MEMBER
And we have checked the injectors with noid light and it checks out good on all 4 they all have pulse as a matter of fact I think it's running too rich
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 12:39 AM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Check the fuel pressure if its within specs and give us the readings
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 12:42 AM
Tiny
95 BLACK KNIGHT
  • MEMBER
The last time we checked it the reading was at 50 psi but now it has a fuel pressure regulator so we have it set at the specs of what the manual says
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 1:15 AM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Your fuel pressure is way too high-see below

FUEL PUMP

REGULATED FUEL PRESSURE
ApplicationAt Idle W/Vacuum psi (kg/cm2 ) 33psi and At Idle W/O Vacuum psi (kg/cm2 )
Eclipse 41-44 psi (2.8-3.1)
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 7:09 AM
Tiny
95 BLACK KNIGHT
  • MEMBER
Thank u very much I will make sure I get it set to the exact specs and I will let u know what happens. But why is it that it would only start with the cam sensor being unplugged does that have to do with too much fuel going to the pistons so they would get drowned out cause of the high fuel pressure
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 17th, 2012 AT 8:32 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides