2.8L LACKS POWER AND MISSES WHILE UNDER LOAD

1985 Chevrolet S-10

Tiny

camaroman17

December, 24, 2011 AT 2:03 AM

I have a 1985 S-10 with the carburetated 2.8l v6 with 127,000 miles. The problem I have is that the engine is missing and knocking when under load. It idles fairly well but as soon as you start driving it starts missing and lacks power especially as you get to higher speeds. It is topping out at about 35 mph and starts to miss, knock, and buck. Timing is perfect at 8 degrees, new fuel filter, new fuel pump, newer plugs, wires, distributor cap, rotor, head gaskets, and intake gaskets. All spark plugs are getting spark and look fine when pulled. It also has a newer CAT and has been sea foamed. All the plugs are gapped correctly, no water in distributor, no cuts on any wires, firing order correct, no fuel leaks, fuel pump is pumping fine. I am out of ideas and with so many things being done recently im not sure what else is left.

FOUND 16216 RELATED QUESTIONS

2 Answers

Tiny

camaroman17

December, 24, 2011 AT 2:21 AM

This doesnt realy help me too much because I dont have fuel injectors, oxygen sensors, throttle position sensor, IAC valve, MAF. It has a new mechanical fuel pump so it has good pressure, the EGR valve is newer, all vacumme hoses are newer and all the ignition parts are newer. So pretty much everything on here my vehicle is not equipped with or has been very recently replaced.

Tiny

rasmataz

December, 24, 2011 AT 2:29 AM

Note: If it doesn't apply disregard it-

Please login or register to post a reply.

Catalytic Converter Replacement Volkswagen
Find Out How to Test Your Catalytic Converter
Fuel Filter Replacement Chevrolet Silverado
Fuel Filter Replacement Ford F-250