Will not start after spark plug replacement

Tiny
KGERSHESON
  • MEMBER
  • 2001 SATURN L300
  • 6 CYL
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 172,000 MILES
I replaced the spark plugs which took a while on this model. The mechanic said there was a problem with either one of the coils on the coil pack or a plug. I replaced the plugs. One of the plug caps was difficult to come off but finally did. I put everything back together and now it will not start. I checked all of the fuses and everything looks good.
What should I do?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, August 12th, 2016 AT 11:06 AM

6 Replies

Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
So how did it run before you replaced the plugs? Does it crank and not start or no crank start? Also have you checked the computer for codes?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, August 12th, 2016 AT 11:33 AM
Tiny
KGERSHESON
  • MEMBER
It ran okay before replacement. It just had a check engine light. The mechanic who is out of town said the codes said there was a problem with coil or plug. I am trying to get it smogged here in California, that is the reason I did the work. I have a small code reader and will check.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, August 12th, 2016 AT 12:57 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Please let me know about the exact code numbers not code descriptions it may have.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, August 12th, 2016 AT 6:25 PM
Tiny
KGERSHESON
  • MEMBER
I have a new small code reader. I connected it and it will not communicate with the car. It works with my other car. I am not able to get any codes. I only changed the plugs. After I changed the plugs I disconnected the battery and then reconnected. It cranks but doesn't start. Thank you for your help.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 15th, 2016 AT 2:55 PM
Tiny
KEN
  • ADMIN
Please check all the fuses using a test light, here is a guide to help you.

https://www.2carpros.com/articles/how-to-check-a-car-fuse

Also is the security light flashing?

Please let us know what you find.

Best, Ken

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 15th, 2016 AT 3:10 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Are you sure the ecm is bolted up tight to the intake?Also the connectors to the ecm are installed correctly with the bail fully closed?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, August 15th, 2016 AT 5:50 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides