Takes a while for car to Move when transmission is put into reverse

Tiny
AGEL
  • MEMBER
  • 2006 LINCOLN LS
  • 3.9L
  • V8
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 83,013 MILES
When I put it on reverse it takes a while to start moving back.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, July 14th, 2019 AT 2:52 PM

3 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Good evening,

This sounds like the filter is clogged in the transmission.

I would have the transmission serviced and I bet that will take care of the issue.

https://www.2carpros.com/articles/how-to-service-an-automatic-transmission

Roy
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, July 14th, 2019 AT 3:36 PM
Tiny
AGEL
  • MEMBER
This are the codes I got when then scanned it: p0354 and p0745
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 15th, 2019 AT 8:43 PM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
Okay, the 745 indicates a pressure issue. This may mean the transmission is not good but before assuming this, I would service the transmission as I stated.

The 345 is an electrical issue with the cam sensor circuit. Check the harness closely for any damage.

Roy

P0345
Descriptor
Probable Causes
Camshaft Position (CMP) Circuit Open
Camshaft Position (CMP) Circuit Shorted to Ground
Camshaft Position (CMP) Circuit Shorted to Power
Camshaft Position (CMP) Sensor Damaged
Camshaft Position (CMP) Sensor Shielding Damaged
Powertrain Control Module (PCM) Damaged
Signal Return Circuit Open
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, July 16th, 2019 AT 3:50 AM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links