Not starting

Tiny
TIM ARAGON
  • MEMBER
  • TOYOTA
Was in a hurry and needed to jump start my car. In my rush I crossed the jumper cables. Obviously, wont start. I have checked all the fuses efi relay and open curcuit relay. I cant really hear the fuel pump anymore but everything seems to be ok. The car turns over with an occassional sputter.

Any suggustions!

signed. Bonehead move
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, April 29th, 2007 AT 3:21 PM

4 Replies

Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Recheck the COR and check the MAF sensor this is the one that completes the ground circuit for the F/Pump.

Also jump BATT and Fuel pump terminal at the diagnostic connector link-do you hear the pump?

HTH Good Luck
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, April 29th, 2007 AT 3:54 PM
Tiny
TIM ARAGON
  • MEMBER
Recheck the COR and check the MAF sensor this is the one that completes the ground circuit for the F/Pump.

Also jump BATT and Fuel pump terminal at the diagnostic connector link-do you hear the pump?

HTH Good Luck[/quote:fdb63b3828]
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, April 29th, 2007 AT 5:23 PM
Tiny
RASMATAZ
  • MEMBER
Disconnect a spark plug wire and ground it while cranking, do you have spark?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, April 30th, 2007 AT 12:29 AM
Tiny
TIM ARAGON
  • MEMBER
Yes I have spark. After car sat a while with battery disconnected the car actually started but then sputtered and went back to its normal routine.

T.A.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, April 30th, 2007 AT 11:15 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides