Stuck on defrost

Tiny
SAFARIMIKEY
  • MEMBER
  • 1996 GMC SAFARI
  • 4.3L
  • V6
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 166,000 MILES
Found 2 bad vacuum lines. Took it to mechanic. Decided to try fixing it myself. 2 days later I looked under hood and mechanic had removed both lines. Darn! I think I found heat resistant line that will fit.
But I can only find 3 connectors to attach 2 lines to.
Both missing lines connected one end to a bigger line (comes from down low passenger side of motor, by generator) sticking up with a plastic T connector for two more lines. Those two nipples are easy to find. The 3rd place I found missing a line comes from a short line with a dual adapter just 8 inches or so from the firewall, on passenger side, under hood. One of the two from this dual adapter is missing a line, the one that IS there is stiff and goes almost straight and downward towards under the wiper fluid, this one looks fine. Those are the 3 places that I can see to connect 2 lines. Can you please tell me how to find the 4th place to connect line? The dual adapter I mentioned, I can't find where other end of line would go?
I have ramps.
Thank you, thank you, thank you!
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, April 6th, 2021 AT 11:48 AM

1 Reply

Tiny
KASEKENNY
  • EXPERT
It is hard to know for sure which line this is without looking at it but I attached all the diagrams of the routing of these lines. Please run through this material and let me know if you need more info.

If you do we can do some more digging. Let us know and we can go from there. Thanks
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, April 7th, 2021 AT 6:02 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links