Saturn SL1 stalls and sometimes wont start back up!

Tiny
JROTTEN98
  • SATURN

I have a '96 Saturn SL1 with 39k miles that keeps stalling. I start it up and 20sec later it shuts off. Like someone turned the key off! No engine light comes on. I can hear the fuel pump prime/come on. I do hear a click coming from the dash, maybe a relay, when it shuts off? If I let it sit for a little while, it will start back up and be fine for the rest of the day. Yesterday it didnt start back up and when it finally did it stalled again. The tow truck driver suggested I had bad gas. He said Hess, BJs, WalMart have tons of additives and dont work well in some cars. Any thoughts?

Do you
have the same problem?
Yes
No
Saturday, November 24th, 2007 AT 11:36 AM

3 Replies

Tiny
MERLIN2021
  • EXPERT
  • 17,581 POSTS

I know Saturn had problems with crankshaft sensors, they would not funtion when hot and return to normal when cold. Car will not restart, warm engine.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, November 24th, 2007 AT 12:34 PM
Tiny
JROTTEN98
  • MEMBER

Wouldnt I get an engine code? If the crank sensor fails when it gets hot, why would the car have worked fine the rest of day? (Until yesterday anyway)
How much of a pain is it to replace the sensor?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, November 24th, 2007 AT 7:23 PM
Tiny
MERLIN2021
  • EXPERT
  • 17,581 POSTS

Not unusual for CPS not to throw a code. Not hard to replace, 1 bolt holds it on!

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, November 25th, 2007 AT 9:05 AM

Please login or register to post a reply.

Other Engine No Start Questions