No start

Tiny
SHANNA ENDLE
  • MEMBER
  • 2005 MERCURY MONTEGO
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 120,000 MILES
I heard a loud noise after being parked with headlights off while car was running, I later got pulled over for a tail light being out. Tail light was dim, passenger side window wouldn't roll down, so I figured I had blown a fuse, pulled c1, metal circuit breaker under dash, and replaced. Now it will not start. It cranks but will not turn over. Tail light is working properly.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, September 30th, 2018 AT 12:42 PM

3 Replies

Tiny
KEN
  • ADMIN
Hello,

When you heard the loud noise where did it come from the engine compartment? When you turn the key to the on position without cranking the engine can you hear the pump in the tank?

This guide can help us get started.

https://www.2carpros.com/articles/car-cranks-but-wont-start

Please run down this guide and report back.

Cheers, Ken
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 2nd, 2018 AT 10:35 AM
Tiny
SHANNA ENDLE
  • MEMBER
Ken, thank you for your response, I am not exactly sure where the noise came from, it sounded like we had hit something in the road, and I do believe I can hear the fuel pump kick on. I also hear a clicking in the glove compartment. I am going to throw my gloves on now and try to pin point my issue using the guide you provided. I strongly believe that when I replaced that fuse it tripped something by the manufacturer that would make the car not start or blew
another fuse. Thank you again I will let you know what I find momentarily.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 2nd, 2018 AT 3:41 PM
Tiny
KEN
  • ADMIN
The only thing pulling the fuse can do is set the alarm off. Is the security light flashing when you try to start it?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 3rd, 2018 AT 11:44 AM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links