1993 Lexus LS 400

Tiny
KOPEYE
  • MEMBER
  • 1993 LEXUS LS 400
Engine Performance problem
1993 Lexus LS 400 V8 Two Wheel Drive Automatic

93 ls 400 is misfiring and has no power, when accelerator is pressed to floor it barely idles up and goes down. Smells like fumes
Do you
have the same problem?
Yes
No
Wednesday, September 22nd, 2010 AT 9:10 AM

16 Replies

Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
Is the check engine light coming on at all? If so, and it should be, have the codes read and see where that points you.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, September 22nd, 2010 AT 9:18 AM
Tiny
KOPEYE
  • MEMBER
Got codes 13 and 41. Replaced throttle position sensor and no difference in performance
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, September 22nd, 2010 AT 7:35 PM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
The other code is an issue in the Crank Sensor circuit. Both codes need to be troubleshooted.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, September 22nd, 2010 AT 7:41 PM
Tiny
KOPEYE
  • MEMBER
If I replace the crank sensor and it still runs like its misfiring and has no power then what
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, September 22nd, 2010 AT 10:25 PM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
Nobody advised you to change the crank sensor. I said it had to be troubleshooted. You have to find the problem, not just throw parts at it. This isn't something that can be determined online.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, September 23rd, 2010 AT 4:21 AM
Tiny
KOPEYE
  • MEMBER
Well ive changed the plugs cap n rotors. Throttle position sensor. Could the timing be off?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, September 23rd, 2010 AT 8:20 AM
Tiny
KOPEYE
  • MEMBER
No spark on driver side rotor wires, but plenty on passenger side rotor wires. What causes this. Car wont crank
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, September 26th, 2010 AT 8:38 PM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
This system uses 2 coils and 2 ignitors so I would suspect that one or the other is bad for those cylinders. It would require some testing to determine which.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, September 26th, 2010 AT 8:44 PM
Tiny
KOPEYE
  • MEMBER
Thanks for info do u know where the igniters are located on 93 ls 400
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, September 26th, 2010 AT 10:01 PM
Tiny
KOPEYE
  • MEMBER
I also got a code 14
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, September 26th, 2010 AT 10:06 PM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
The Igniters are mounted on the inner fenderwell at the passenger side of the engine compartment.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, September 27th, 2010 AT 4:12 AM
Tiny
KOPEYE
  • MEMBER
I got a code 14
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, September 27th, 2010 AT 7:31 AM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
Data Trouble Code No. 14 - Ignition No. 1 Signal Circuit

Detecting Condition

No Ignition Confirmation Signal 1 to Engine Control Module for 8 - 11 consecutive Ignition 1 signals.

Trouble Area

* Open or short in Ignition Confirmation 1 circuit from Igniter No. 1 to Engine Control Module
* Igniter No. 1
* Engine Control Module.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, September 27th, 2010 AT 7:34 AM
Tiny
KOPEYE
  • MEMBER
So what should I try
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, September 27th, 2010 AT 8:43 AM
Tiny
WRENCHTECH
  • EXPERT
What you should try is having the problem diagnosed properly with the right equipment. You can simply throw parts at it if you choose but that can be a lot more expensive. We don't do things that way.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, September 27th, 2010 AT 8:45 AM
Tiny
KOPEYE
  • MEMBER
Put another left side coil in and got spark on driver side but still not starting. Timing marks line up getting fuel but not starting
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, September 27th, 2010 AT 12:30 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides