O2 sensor wiring harness/connector problem?

Tiny
NAS47922
  • MEMBER
  • 2005 JAGUAR X-TYPE
  • 2.5L
  • 6 CYL
  • 120,000 MILES
Hello, I recently purchased the vehicle listed above, the day after I brought it home the check engine light came on with p0051 and p0052. I identified the correct sensor upstream bank 2 and replaced the original with a Denso 234-9029 (like an idiot I did not test the old sensor first), to my surprise the codes returned after I cleared them. So I've been investigating further, the fuses are fine, I could not identify any frayed wires, but I did check the voltage in the harness which mates with my 02 sensor and for some reason it is only supplying 8 volts, which makes me think there is some issue in the wiring, I couldn't see any exposed wiring, and obviously would like to avoid unraveling the entire harness from the computer, has anybody encountered this problem before? Any tips would be greatly appreciated. Thanks!
Sunday, July 24th, 2022 AT 8:00 PM

1 Reply

Tiny
KEN L
  • MASTER CERTIFIED MECHANIC
  • 42,854 POSTS
This code is for the heater part of the sensor, so it is a basic two wire system. Here are the oxygen sensor and engine wiring diagrams and a guide to help you test the connection of the wiring:

https://www.2carpros.com/articles/how-to-check-wiring

Check out the diagrams (below). Please let us know if you need anything else to get the problem fixed.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, July 25th, 2022 AT 11:19 AM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links