Contour will not stay running after it was jump started

Tiny
JTMCCALMANT
  • MEMBER
  • 1999 FORD CONTOUR
  • 2.0L
  • 4 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 106,832 MILES
I have a 1999password ford contour se 2.0 liter I reset the check gine light and after doing so I shut the off and went inside When I came back out to start the car it was dead. When I tried to turn it over it only responded with a bunch of rapid clicks. My neighbor brought over a portable booster pack and I hooked it up and started the car. I unhooked the booster pack and got in the car to drive off and as soon as I pressed on break to take the car out of park it died. I tried to restart it but got one click And dim dash lights. I then hooked the booster pack back up and started the car this time I let it idle for 10+ minutes, went out to leave turned on the head lights and it died. I have jumped it numerous times and tried different accessories with the same rusult even the turn signals and ac kill the car immediately after. I checked fuses and relays and all are good. Please help I am at a total loss and I need this POS for my new job on monday wentout
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, November 21st, 2013 AT 4:00 PM

14 Replies

Tiny
JACOBANDNICKOLAS
  • EXPERT
It sounds like either you have a bad battery or the alternator isn't charging the battery. Remove the battery and fully charge it. Take it to a parts store and have them load test it for you so we know if it is any good. Once you have done that, get back to me with the results.

Joe
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, November 21st, 2013 AT 4:35 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Have you had the battery tested and made sure the cables are clean and tight?Also do you have a multi meter to do some testing?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, November 21st, 2013 AT 4:35 PM
Tiny
JTMCCALMANT
  • MEMBER
Sorry it took me so long to reply. I have the battery on a 12v 12a deep cycle charger right now. I popped the battery fluid caps and the battery was only half full of water. I filled it up and put it on the charger. I will take it down to my local autopart store for a load test in the morning. Also I no longer have a volt meter someone decided that they needed it and about $1000 dollars worth of my automotive tools. I will let you know the results of the load test and any other mechanical ideas I try to solve this issue.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 22nd, 2013 AT 12:48 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Sounds like the battery is in bad shape sorry to hear about your tools multi meters can b bought for under 10 these days. They give them away with a coupon an 10 min purchase at harbor freight.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 22nd, 2013 AT 7:53 AM
Tiny
JTMCCALMANT
  • MEMBER
Just got back from the autoparts store. They tested the battery and its voltage was good but once they put it on the load tester it failed. Ill replace the battery later today and let you know the outcome. Thank you for all your help. I will recommend this site to all my friends.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 22nd, 2013 AT 10:57 AM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Your welcome please tell all your friends about us.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 22nd, 2013 AT 12:02 PM
Tiny
JTMCCALMANT
  • MEMBER
So I put a new battery in and got the same result any suggestions
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 22nd, 2013 AT 6:28 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
So do we know if the alternator is charging?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 22nd, 2013 AT 6:37 PM
Tiny
JTMCCALMANT
  • MEMBER
The new battery didnt get a chance to start the car I turned the key over to start and the only thing that happened is a relay clicked and the lights dimmed and shut off
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 22nd, 2013 AT 6:57 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
So do we have a multi meter to do some testing?We will need to get one to do some checking otherwise one could only guess what's going on.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, November 22nd, 2013 AT 7:19 PM
Tiny
JTMCCALMANT
  • MEMBER
I figured it out after the battery change out. The cars instrument lights where dim so I replaced the positive battery terminal and viola the car started right up so the terminal was the problem.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, November 23rd, 2013 AT 5:49 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Glad to hear you got it figured out.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, November 23rd, 2013 AT 9:17 PM
Tiny
JTMCCALMANT
  • MEMBER
Thank you for all your help you guys rock
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, November 23rd, 2013 AT 9:43 PM
Tiny
SATURNTECH9
  • EXPERT
Your welcome glad we could help.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, November 24th, 2013 AT 8:36 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides