2003 Chevy Tahoe Squealing

Tiny
BUTTSMT
  • MEMBER
  • 2003 CHEVROLET TAHOE
  • V8
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 181,000 MILES
I had a loud squealing upon start up. It would persist while driving. I took the altenator off, and replaced it. The sqealing was immediately gone on start up. It squealed for about 2 minutes while driving and then was completly gone for about 2 days. Now it has returned. It squeals when you speed up and gets quieter as you slow down. My question is do I need to retighted the belts after driving it for a few days, or do I have another problem? Thank you
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, October 8th, 2010 AT 7:54 AM

4 Replies

Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hi buttsmt,

Thank you for the donation.

Most likely the belt tension was not to specification. V-ribbed belts requires retightening after some running.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
-1
Friday, October 8th, 2010 AT 10:04 AM
Tiny
BUTTSMT
  • MEMBER
Ok, it is the water pump. The bearing is shot, and now I'm leaking. I will assume for now that is the source of the squeal. Do you have any instructions for replacing the water pump on an 03 tahoe v8 5.9 Flex fuel 4wd? Thank you
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, October 10th, 2010 AT 12:21 PM
Tiny
BUTTSMT
  • MEMBER
It was the water pump. I replaced it, and no more sqealing. Thanks for the input.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, October 12th, 2010 AT 11:05 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Sorry for not getting back to you.

Notification was not received and I had no inkling there was a response to this post till I browsed through those post that I replied.

Glad to know you have fixed the problem.

Thank you for using 2carpros and have a nice day.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, October 13th, 2010 AT 9:30 AM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links