MERCESES BENZ 4MATIC

  • Tiny
  • Bknowler
  • CHEVROLET IMPALA

I have a 1992 MB 300TE with 4matic. The 4matic yellow light does not go out, so I assume the 4matic is not working. I have had the module tested, it is OK. The transfer case is OK, as is everything else we've checked. Any ideas or suggestions?

Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, January 3rd, 2006 AT 9:17 AM

4 Replies

  • Tiny
  • 2CarPros Ken
  • ADMIN
  • 4,187 POSTS

You are going to need to scan it for trouble codes and go from there.[/Url]

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, January 4th, 2006 AT 10:47 AM
  • Tiny
  • Louzbenz904x4
  • MEMBER

I HAVE AN OWNERS MANUAL AND IT INFORMS ME OF A TEST LEVER THAT DE ACTIVATES THE 4 MATIC I PULL IT THE LIGHT COMES ON, AND IT DISABLES THE TRANSFER CASE, ALSO SELF LEVELLING FUCTION, ALSO HAD A LIGHT COME ON AFTER REPLACIONG O V P RELAY ( OVER VOLTAGE )
HAD TO REMOVE 4 MATIC CPU when they put it back I guess the connection was not quite correct I removed and replacxe re/re 4 amtic cpu and light went off hope it helps if your still interested

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, December 14th, 2006 AT 7:17 PM
  • Tiny
  • Louzbenz904x4
  • MEMBER

I have just replaecd all hydraulic oil and transfer case fluids, I realize that if there is any air in the system it may be trapped, mine stayed on and I bled the system at the test valve and now light is back out, and alll is good, hope any info helps

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, December 16th, 2006 AT 10:59 AM
  • Tiny
  • 2CarPros Ken
  • ADMIN
  • 4,187 POSTS

Good info, thanks for the input, :D

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, December 18th, 2006 AT 11:29 AM

Please login or register to post a reply.

Other Engine Computer PCM Read Code Questions