2001 Chevy Impala Engine Hesitates

Tiny
LOUROCK
  • MEMBER
  • 2001 CHEVROLET IMPALA
  • 6 CYL
  • FWD
  • AUTOMATIC
  • 142,300 MILES
I changed my alternator two days ago after it died 5 weeks ago and I left the car sitting in the driveway all that time. After I changed it, I ran the engine for 30 minutes, to get the alternator a charge. Today as I was warming the car up, I pressed on the accelerator and the engine would skip every 2-3 seconds as the rpm's went up? Anyone know what I may have done wrong or this a new problem? Could it be because I left it too long in the driveway without running the engine? Or did I throw the timing off with the serpentine belt? Help?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, December 20th, 2009 AT 11:01 AM

1 Reply

Tiny
MATHIASO
  • EXPERT
Hell LouRock

It seems like engine misfire.
Do you have engine light? If yes, have it diagnose and get back with the code(s).

If no, check the charging voltage.
The actual output voltage produced by the charging system will vary depending on temperature and load, but will typically be about 1-1/2 to 2 volts higher than battery voltage. At idle, most charging systems will produce 13.8 to 15.3 volts with no lights or accessories on. This can be measured by connecting the positive (+) and negative (-) test leads of a voltmeter to the battery posts while the engine is running.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, December 20th, 2009 AT 12:53 PM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links