1993 Chevy Blazer Not enough power

Tiny
NIKKIGIRL9779
  • MEMBER
  • 1993 CHEVROLET BLAZER
  • 6 CYL
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 125,000 MILES
Acts like its not getting enough power. Changed the fuel filter and fuel pump and still no change. If you start it and go right away it runs fine. As soon as it warms up starts sputtering like its not getting enough gas or wants to die.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, February 24th, 2009 AT 1:55 PM

7 Replies

Tiny
RHALL77
  • MEMBER
Do you have a check engine light coming on? When was your last tune up for the engine?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 24th, 2009 AT 3:22 PM
Tiny
NIKKIGIRL9779
  • MEMBER
No the check engine light is not on. And I'm not sure when it had a tune up, just got it about 6 months ago.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, February 24th, 2009 AT 3:24 PM
Tiny
RHALL77
  • MEMBER
Check your air filter and basic tune up areas and see if any service need to be performed.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, February 25th, 2009 AT 11:50 AM
Tiny
NIKKIGIRL9779
  • MEMBER
Hey there, I know its been while but I finally just got done doing the tune up on the Blazer. I am still havign the same problems as in my previous post. I have now replaced fuel pump, filter, sending unit, strainer, air filter, spark plugs, distributor cap and plugs, and the MAP sensor. Have checked the timing and it is fine. Out of ideas. Please help
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, December 11th, 2009 AT 8:39 AM
Tiny
RHALL77
  • MEMBER
At this point you may need to take it to a professional and see what they say. Without the vehicle here for me to look at and you have done about everything, I would say go talk to them. Is your check engine light coming on now?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, December 11th, 2009 AT 9:59 AM
Tiny
NIKKIGIRL9779
  • MEMBER
No the check engine light has never come on. I checked the code reading and all I got was a 33 which is why I replaced the MAP and it does seem to run a little better, however once the engine warms up it idles real rough and stalls out. If you can get it to drive it surges. It will go then all of a sudden it will get like a big burst of gas and spin out the tires, then lose power again. It just keeps repeating this. As long as its cold it runs great though. I brought it to one place already and was told they couldnt read it cuz it was to old for anything to show up. And they still charged me $50 bucks. Some one told me that it might be the TPS or the Idle air control valve. What do you think. Tired of spending money on parts if I dont need to. Thanks for you help
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, December 11th, 2009 AT 12:23 PM
Tiny
RHALL77
  • MEMBER
Has anyone ever checked fuel pressure on it?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, December 15th, 2009 AT 5:27 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides