1997 Cadillac Deville no power to compressor

Tiny
KRISK2003
  • MEMBER
  • 1997 CADILLAC DEVILLE
  • V8
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 80,000 MILES
Adding R-134. Compressor will not engage or cycle.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Saturday, March 8th, 2008 AT 11:57 AM

2 Replies

Tiny
ED ARMES
  • MEMBER
Are you useing gages to check pressures while you are installing the 134?

1. Could still be under charged and the pressure switch on compresser is not being activated.
2. Could be blown fuse, relay or circuit breaker caused by low system over loading circuits.
3. Is compressor actually locked up or clutch bad?
( Was it working before and you are just topping it off? )
4. Was system opened to air for any reason? ( Open system draws moisture and destroys the integrity of the system. Acccumulator should be changed and system vacumned down before addition of 134.

Best I can do with info I have.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
-1
Saturday, March 8th, 2008 AT 10:37 PM
Tiny
BUZZSAW
  • MEMBER
Did it stop working at some point? Why are you adding freon. If codes are present for the ac system it wont work you have to reset them

off and warmer on the heater controls w/ key in the on position. The 3 buttons up by the IP is where you reset them, the buttons you use to get to the alt output, RPMs, cooling temp, etc. It will go to do you want to erase codes when in diag mode
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, March 10th, 2008 AT 1:56 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides