1996 Buick Roadmaster fuel pump

Tiny
CW CROCKER
  • MEMBER
  • 1996 BUICK ROADMASTER
  • V8
  • 2WD
  • AUTOMATIC
  • 164,000 MILES
My fuel pump will not turn on. I have done the following:
*replaced the fuel filter
*replaced the Fuel Pump Relay
*confirmed the fuse is good
*replaced the fuel pump
*confirmed the fuel pump/sender in tank harnes is good.
*confirmed there is electric to the purple wire at the connecter at the fuel tank.
*replaced thefuel pump/oil pressure switch.( The manual shows two wires to the switch; however, there is only one wire to my switch)

The battery is strong but when I turn on the ignition on there is no sound from the fuel pump and no fuel is being pumped. I have tried to prime the pump by turning on the ignition and jumping from the hot side of the battery to the red wire( fuel pump test connector)
Still nothing works. Any help would be much appreciated.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Friday, July 10th, 2009 AT 11:20 AM

3 Replies

Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Hi
See if there is ground on black wire at pump harness.
Let me know
Thanks for donate
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 10th, 2009 AT 3:09 PM
Tiny
CW CROCKER
  • MEMBER
Thank your for your reply.
There is a Black wire that is ground on the harness.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 10th, 2009 AT 3:37 PM
Tiny
DOCFIXIT
  • EXPERT
Did you ohm check wire to see if it has good ground. I show a gray wire supplying power is there voltage at pump? Use a meter not at testlight if there is power and ground pump should run. Purple wire is for fuel gague sender
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 10th, 2009 AT 3:45 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides