Won't start, flashing security light

Tiny
DAMAMA23
  • MEMBER
  • BUICK LESABRE
1999 LeSabre, V6, 28,000 miles, automatic trans. No sounds, smells, or fluid leaks.

The car was running great. I did nothing out of the ordinary but now it won't start, not even attempt to turn over. Battery is new and the cable connections are clean. All the accessories are getting power and work, ie. Horn, lights, power locks, trunk release. The only thing different is the Security light is flashing. When the ignition is turned to accessory the following lights come on: Engine, temp, and security.

I've tried 2 different keys and neither will start the car. The codes were checked and a 0 came up.

Any suggestions?
Do you
have the same problem?
Yes
No
Sunday, October 14th, 2007 AT 7:06 PM

3 Replies

Tiny
RAMBLER GUY
  • MEMBER
This is a common problem this car has two small wires that attach to the ignition key tumbler one of them has broken here are the diagrams to help you get the problem fixed.

Ron
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Wednesday, November 7th, 2007 AT 7:58 AM
Tiny
DENNYP
  • EXPERT
The security on this vehicle will prevent a groung path to the starter relay. This WILL prevent the starter from operating.I would recommend removing the steering wheel and inspecting the theft deterrent wiring to the ignition lock cylinder for a broken wire. This is a common problem.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+2
Wednesday, November 7th, 2007 AT 9:47 PM
Tiny
DENNYP
  • EXPERT


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/102900_342433_1.jpg



Here is the wiring
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+2
Wednesday, November 7th, 2007 AT 9:51 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides