1995 Acura TL ABS light.

Tiny
DAVID J.
  • MEMBER
  • 1995 ACURA TL
Brakes problem
1995 Acura TL Two Wheel Drive Automatic

hi all,
i have a 1995 honda inspire 2.5 tl. The abs light goes off at a cold start, stays on after a short rest, and goes off again after another short rest--intermittent!
i am showing a code of 1-8 when I "paperclip" the ecu connector. This points to low accumulator pressure. If you agree, what is the procedure for replacing the accumulator, bleeding etc.
if you think that it could be something else-- please advise me. A new modulator is a crazy priice!
many thanks.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Saturday, May 22nd, 2010 AT 3:11 PM

8 Replies

Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hi David,

Thank you for the donation.

For a bad accumulator, it is gas leakages that causes the problem and the only option available is to replace it. You can try your luck at the junkyard for a cheaper alternative.

Here are the diagnostic procedures.


http://www.2carpros.com/forum/automotive_pictures/192750_DTC18ABSAcuraTLFig27_1.jpg

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, May 22nd, 2010 AT 7:06 PM
Tiny
DAVID J.
  • MEMBER
Hi all,
Many thanks for your reply.
I was away for a few days and got your message on my return.
Would you please resend the diagnostic diagram in larger version as I cannot read the one you sent even if I zoom into it.
Many thanks,
David.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, May 29th, 2010 AT 2:03 PM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
It is not possible to enlarge the diagrams as this site is not friendly to them. I have emailed the files to you.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, May 29th, 2010 AT 3:05 PM
Tiny
DAVID J.
  • MEMBER
Hi again,
I did not yet receive the info by E-mail.
Kindly resend to my E-mail address which is:-
Davidjosephfoy@Gmail. Com,
Many thanks,
David J.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 31st, 2010 AT 8:01 AM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
The email did not get through.

Do you have any other email that I can use?

The original message was received at Sun, 30 May 2010 04:04:07 +0800
from 133.115. Static. In-addr. Arpa [115.133.224.175] (may be forged)

The following addresses had permanent fatal errors


Transcript of session follows
. Deferred: Name server: g-mail. Com: host name lookup failure
Message could not be delivered for 1 day
Message will be deleted from queue
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, May 31st, 2010 AT 9:08 AM
Tiny
DAVID J.
  • MEMBER
Hi all,
Thanks for your reply.
I have no idea what can be wrong with the E- mail
address I gave you, but yes I have another E-mail.
Please resend to:- D.J. FOY@Hotmail. Com.
Again, many thanks,
David J.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, June 1st, 2010 AT 1:52 PM
Tiny
KHLOW2008
  • EXPERT
Hi David,

I have resent the file so check your email.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, June 2nd, 2010 AT 9:27 AM
Tiny
JEREMIAH
  • MEMBER
Its either the relief plug on top of the accumulator is not holding pressure or a the accumulator can't create pressure. So just check the tightness of the relief plug.
I would bleed the system too just to make sure that air and lack of fluid is not causing the problem or i've seen people top off the modulator with brake fluid until the noise stops, never tried it myself so I can't say if it was a temporary solution or permanent fix
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, June 13th, 2010 AT 1:25 AM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides