ABS/traction/traction off/brake lights all on together

Tiny
IVAN CLARK VIGILIA
  • MEMBER
  • 2013 FORD EDGE
  • 3.5L
  • 6 CYL
  • 4WD
  • AUTOMATIC
  • 80,000 MILES
Scanned and found error codes regarding traction control.
Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, June 17th, 2021 AT 5:52 AM

5 Replies

Tiny
KEN L
  • ADMIN
Can I get the entire screen image please? Also this happens when a wheel speed sensor goes out. This guide and video can help us see which one so you can replace it to fix the problem:

https://www.2carpros.com/articles/abs-wheel-speed-sensor-test

and

https://youtu.be/rTtAnsOlZU4

Please run down these guides and report back.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, June 18th, 2021 AT 12:42 PM
Tiny
IVAN CLARK VIGILIA
  • MEMBER
Sorry, I have another image I hope it helps. We already tried to erase/clear the code several times and it doesn’t disappear.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Friday, June 18th, 2021 AT 8:23 PM
Tiny
KEN L
  • ADMIN
Okay, it looks like the ABS module is out. Here is how to replace it in the diagrams below.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
+1
Sunday, June 20th, 2021 AT 1:29 PM
Tiny
IVAN CLARK VIGILIA
  • MEMBER
Thanks a lot. I will try to do the needed replacement.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, June 20th, 2021 AT 4:51 PM
Tiny
KEN L
  • ADMIN
Let us know what happens and please upload pictures or videos of the problem.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, June 22nd, 2021 AT 9:54 AM

Please login or register to post a reply.

Sponsored links