Brake light came on

Tiny
MAGNUM07
  • MEMBER
  • 2007 DODGE MAGNUM
  • 61,500 MILES
I have a 07 dodge magnum the brake light came on, the speedometer quit working and the trans doesnt seem to shift. It goes on and off when it wants. What is my problem? It goes off and on an it is all at the same time please help me I have two children and only this car with no money for a new car
Do you
have the same problem?
Yes
No
Tuesday, January 17th, 2012 AT 4:31 AM

5 Replies

Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER
Find a shop or parts store that will scan the computer for ALL codes, not just hard codes. The brake light could be either low fluid in the master cylinder, or a sensor that's stuck.
The speedometer could be the vehicle speed sensor quit working, or a bad instrument cluster.

Your vehicle has less than 100K miles and is less than 10 years old. Isn't it still under warranty?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, January 17th, 2012 AT 8:00 AM
Tiny
MAGNUM07
  • MEMBER
Have no warranty got it from a cash place only a week ago. And if it was just low fluid wouldnt it stay on? Cause it goes on and off whenever it feels like it an all of it does it at the same time the trans doesnt shift nor does the slapshift equipped work either. And it died on me at a stop sign while everything was acting crazy but when everything isnt acting crazy the motor runs flawless? What u think?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, January 17th, 2012 AT 3:15 PM
Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER
Yes and no. The fluid could slosh around and cause the sensor to read a proper level.

I would have it scanned for codes and have power and ground wires checked.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, January 18th, 2012 AT 4:17 AM
Tiny
MAGNUM07
  • MEMBER
Car is going to dodge today to be checked out but heres the thing for the past three days it has not done it at all now? And I have done nothin to it make any sense of that?
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, January 21st, 2012 AT 2:01 PM
Tiny
RIVERMIKERAT
  • MEMBER
It could be a loose ground wire, or a ground wire not making proper connection all the time. Or a bad power connection to the ECM or main power relay.
Was this
answer
helpful?
Yes
No
Saturday, January 21st, 2012 AT 10:53 PM

Please login or register to post a reply.

Recommended Guides