CAR WONT START

  • Tiny
  • Dusty Dave
  • 2005 VAUXHALL MERIVA
  • 72,000 MILES

Falt code no 1 injector circuit open. Changed injector same result. Check for fuel pressure at rail plenty of fuel. Plugs dry after much winding. Fitted from ebay used ECU, Body computer, speedo and chip in key, all security functions work ie cent locking etc reset codes sam problem! Any ideas?

Do you
have the same problem?
Yes
No
Thursday, July 26th, 2012 AT 4:46 PM

5 Replies

  • Tiny
  • KHLow2008
  • EXPERT
  • 41,984 POSTS

Check for broken circuit between injector and ECU.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, July 26th, 2012 AT 8:12 PM
  • Tiny
  • Dusty Dave
  • MEMBER

Tested all injectors with a test lamp no power when cranked how about crank sensor although it does not register as a fault.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Thursday, July 26th, 2012 AT 10:24 PM
  • Tiny
  • KHLow2008
  • EXPERT
  • 41,984 POSTS

You mentioned cylinder # 1 is not firing, how can the engine run without any power to the injectors?

Our database does not have any information on your vehicle but generally most injectors have power supply to them with ignition on and while cranking. The PCM would ground the circuit according to signals from the cam position sensor.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Friday, July 27th, 2012 AT 1:16 PM
  • Tiny
  • Dusty Dave
  • MEMBER

Yes fixed it it was the cam sensor thanks.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, July 29th, 2012 AT 4:01 PM
  • Tiny
  • Rivermikerat
  • MEMBER

You're very welcome Dusty Dave. Glad we could be of help.

Closing thread.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Sunday, July 29th, 2012 AT 6:26 PM

Please login or register to post a reply.

Other Engine No Start Questions