My 2002 Subaru Impreza will start up and then stall out.

Tiny
LEMLEY73
  • 2002 SUBARU IMPREZA
  • 220,000 MILES

I replaced the spark plugs and knock sensor and it ran good for a week. Now it won't even make it up a hill. Keeps stalling.

Do you
have the same problem?
Yes
No
Monday, April 16th, 2012 AT 11:24 PM

10 Replies

Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

Have the fuel pressure checked. It may be too low.

Is the check engine light on?

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Monday, April 16th, 2012 AT 11:34 PM
Tiny
LEMLEY73
  • MEMBER

Yes check engine light goes on shortly after I get gas.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, April 17th, 2012 AT 12:42 AM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

Do you know the code?

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, April 17th, 2012 AT 12:44 AM
Tiny
LEMLEY73
  • MEMBER

Does that mean my fuel pump needs to be replaced?

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, April 17th, 2012 AT 12:48 AM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

Not till you have it checked and confirmed.

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, April 17th, 2012 AT 12:55 AM
Tiny
LEMLEY73
  • MEMBER

Codes are P0446 and P0442

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, April 17th, 2012 AT 11:29 AM
Tiny
ASEMASTER6371
  • EXPERT
  • 25,554 POSTS

Those are evap codes. They will not prevent your car from starting.

Roy

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, April 17th, 2012 AT 11:09 PM
Tiny
LEMLEY73
  • MEMBER

That's why I am stumped. When it first started acting up I got the code reading for misfiring 3rd cylinder so we replaced the spark plugs and the knock sensor. Was running good for a week then was driving along and it sputtered a little and stalled. I got it started again, revved it up and was able to drive it onto the road where I live. There is a hill on the road and it just kept stalling every time I hit the gas. I got towed to the top of the hill and was able to coast the rest of the way into the driveway. That's why I'm thinking possibly ignition coil.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Wednesday, April 18th, 2012 AT 11:49 AM
Tiny
CHOPPER
  • MEMBER

Check for torn air boot after mass air flow. Or tubes under air cleaner housing.

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 1st, 2012 AT 4:45 AM
Tiny
LEMLEY73
  • MEMBER

Believe it or not, it was a loose battery connection. When thye replaced the battery, it was installed incorrectly and never set down all the way. Battery is now on securely and haven't had a problem since.
Thanks to everyone for thier help!

Was this
answer
helpful?
Yes
No
Tuesday, May 1st, 2012 AT 5:32 PM

Please login or register to post a reply.

Other Engine Stall Questions